Veelgestelde vragen

Nieuws en updates

Volg op deze pagina nieuws en updates van ‘Mama gaat logeren’.

Boek bestellen

U kunt het boek hier bestellen. Dit boek is te tevens te koop bij de reguliere boekhandel en webwinkel. Voor overige vragen over (ver)koop en bestelling verwijzen wij u naar de desbetreffende pagina van de uitgever.

Hoe dit boek te lezen

Dit boek is allereerst gewoon een samenleesboek. Doordat er thema’s zijn uitgewerkt op de speciaal hiervoor ingerichte website www.mamagaatlogeren.nl zou je na of tijdens het voorlezen vragen kunnen stellen over de bladzijde waarop je gebleven bent. Dit om het verhaal meer eigen te maken (‘hier hebben ze het over mama, maar bij ons lijkt deze wel een beetje op papa, he?’), om het herkenbaar te maken (‘kijk hier hebben de papa en mama best vaak ruzie, dat is bij ons ook wel eens zo, toch?’), om emotie bespreekbaar te maken (‘kijk, dit meisje lijkt wel een beetje bang, of boos. Wat denk jij dat ze is? Ben jij ook een beetje bang als..?’) en om andere thema’s bespreekbaar of zichtbaar te maken (‘kijk dit jongetje gaat extra helpen in plaats van te gaan spelen, misschien denkt hij ook wel dat het een beetje zijn schuld is. Wat denk jij, is het zijn schuld? En zou dat jongetje niet lekker mogen spelen? Wel knap dat hij zo goed kan helpen, daarmee zal de papa wel blij zijn, denk je niet?’).

Wat dit verhaal op geen enkele wijze beoogt is om het moralistisch te maken. Of met andere woorden: om te zeggen wat goed is en wat fout. Wij geloven dat dit voor elke situatie, gesprek, moment, kind, relatie, …, anders kan zijn. Waarvan wij zeker zijn dat belangrijk is: een open gezinscultuur. Daar waarin alles bespreekbaar gemaakt mag en kan worden. Dat willen wij met dit boek van harte ondersteunen.

Schrijf je eigen verhaal

Download gratis de PDF Ons verhaal, een aantal bladen waarmee kinderen hun eigen verhaal kunnen opschrijven, tekenen en/of plakken en knippen! >> Klik hier

Links